De ce sa îți scoți din cap ideea de slăbire rapidă?

dieta

Orice femeie își dorește să slăbească cât mai repede, fie pentru a arăta impecabil la plajă, fie pentru a încăpea în haine cu câteva măsuri mai mici. Nici mass media nu ne este de foarte mare ajutor, promovând mereu femei foarte slabe și inoculându-ne ideea că slab înseamnă frumos. De asemenea, promovarea unor diete extreme ținute de vedete, care au dat rezultate spectaculoase în timp foarte scurt, ne fac să ne dorim să încercăm și noi o astfel de variantă.

Adevărul este că numărul de kilograme se topește rapid și în timp scurt, și tocmai asta este motivația pentru care femeile aleg să țină diete foarte stricte, în care se privează de foarte multe vitamine, minerale și alte substanțe necesare funcționării normale a organismului. Dar oare numărul de kilograme este cel mai important? Sub nicio formă. Mai importantă este sănătatea și starea de bine și din păcate acestea nu merg deloc mână în mână cu slăbitul rapid și extrem.

În primul rând, slăbirea rapidă nu se poate face altfel decât prin înfometare, consumând alimente foarte puține, fără zahăr și fără grăsimi și sărind peste mese. Privarea organismului de substanțele necesare pentru buna lui funcționare, poatet avea efecte ireversibile în timp. De exemplu, lipsa de calciu duce la daune ale masei osoase și chiar la apariția osteoporozei. Stările frecvente de oboseală, de epuizare sunt și ele printre efectele negative cu care va trebui să te confrunți. Faptul că te gândești mereu la mâncare, poate duce la apariția unei obsesii. Nu trebuie să lași alimentația să îți conducă viața și să te facă să trăiești într-un anumit fel.

Gândul  că nu poți mânca orice, faptul că nu îți poți satisface poftele, senzația permanentă de foame și frica de a nu te îngrășa dacă mănânci ceva, duc la apariția unor frustrări care au efecte foarte negative în plan psihic și pot duce chiar la depresie. Calitatea somnului poate scădea dramatic, se poate să nu reușești să adormi la timp, să te trezești frecvent, să suferi de insomnii și asta nu doar pentru că îți este foame, ci și pentru că îți lipsesc nutrienții necesari unui somn de calitate. Un somn de proastă calitate va duce la acumularea oboselii în exces, iar aceasta împreună cu lipsa vitaminelor și a mineralelor din organism, vor cauza grave probleme de atenție, de memorie și de concentrare, așa că să nu fii mirată dacă vei începe să uiți sau să faci greșeli frecvente la serviciu sau în activitățile de zi cu zi.

Fizic, pierderea unui număr mare de kilograme într-un timp scurt, duce la apariția vergeturilor și dacă nu se face sport, la aspectul de piele lăsată. Așa că degeaba vei fi slabă, dacă nu vei reuși să arăți atrăgător în costum de baie sau în pantaloni scurți. Vergeturile sunt fisuri ale pielii, care apar atunci când aceasta se întinde sau se retrage brusc, grație fluctuațiilor de greutate. Nu există tratamente minune care să te scape de ele, așa că odată ce ele s-au instalat, va trebui să trăiești așa toată viața. Există anumite creme sau proceduri estetice care să le diminueze, însă ele nu vor dispărea niciodată de tot.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în minte este faptul că nu te vei putea înfometa la nesfârșit, ci la un moment dat vei ceda și vei începe să mănânci. Atunci, corpul tău deja prea înfometat, va absorbi toate substanțele și te vei îngrășa foarte repede la loc, dacă nu chiar cu câteva kilograme peste. Este așa numitul efect yo-yo. Ce repede se duce, repede vine înapoi. Dacă te vei îngrășa, vei începe iarăși o dietă strictă și uite așa viata ta se va învârti în acest cerc vicios care nu îți aduce niciun beneficiu.

Success Callout

This is a success callout.